Při otevírání vlastní restaurace je jedním z nejdůležitějších prvků výběr správného typu stolů. To má nezanedbatelný význam pro pohodlí a bezpečnost vašich budoucích zákazníků. Na trhu je k dispozici mnoho modelů a vybrat ten správný může být složité. Který model pak bude nejlepší? Přečtěte si tento článek a zjistěte, jaké jsou výhody a nevýhody kulatých a čtvercových stolů.
Čtvercové stoly – výhody a nevýhody
Nespornou a zřejmě nejdůležitější výhodou čtvercových stolů je, že je lze bez problémů kombinovat. Díky tomuto řešení můžete snadno a rychle získat dlouhý obdélníkový stůl. Takovou možnost jistě oceníte, když si klienti budou chtít rezervovat jeden stůl pro více osob. Další výhodou čtvercového tvaru je, že stoly lze umístit přímo ke zdi. Rovněž nepředstavují žádný problém při jejich rozestavění v hale – snadno dodržíte správnou vzdálenost mezi jedním a druhým stolem. Tento typ nábytku navíc nezabírá příliš mnoho místa a je velmi praktický díky své stohovatelnosti. Čtvercové stoly jsou také poměrně univerzálním designovým prvkem, což znamená, že je lze použít prakticky v každém interiéru. Toto řešení má však i své nevýhody. Patří mezi ně například přítomnost hran, které mohou být nebezpečné (zejména v případě malých dětí).
Kulaté stoly – výhody a nevýhody
Kulaté stoly mají nepochybně mnoho výhod. Především jsou méně často používané, což dává restauraci s těmito stoly šanci odlišit se od konkurence. Další zřejmou výhodou je také absence okrajů, což zajišťuje bezpečnost nejmladších zákazníků. Další výhodou tohoto typu nábytku je, že všichni lidé, kteří u něj sedí, mohou snadno navázat oční kontakt. Kulaté stoly jsou také považovány za mnohem elegantnější než jejich čtvercové protějšky. Při rozhodování o tomto tvaru však musíme vzít v úvahu, že tento typ stolu není vhodný do každého interiéru. Kromě toho jsou také méně nastavitelné. Je těžší udržet všechny strany v dostatečné vzdálenosti – to vyžaduje trochu více prostoru než u čtvercového tvaru. Další nevýhodou je jistě to, že není možné spojit kulaté stoly do jednoho většího. Kulaté stoly jsou však považovány za jednodušší pro personál místa konání.
Obě řešení mají své výhody i nevýhody. Výběr typu stolu pro restauraci samozřejmě závisí především na individuálním charakteru podniku. Stojí za to věnovat pozornost takovým parametrům, jako je například dostupný prostor, styl interiéru nebo účel restaurace. Rozhodnutí by nemělo být ponecháno náhodě, protože špatně vybrané stoly mohou zákazníky odradit od další návštěvy provozovny. Na trhu je k dispozici mnoho modelů, takže si každý může najít výrobek, který vyhovuje jeho potřebám. Před nákupem je důležité přečíst si nabídku a recenze obchodu. Měli byste si vybírat pouze výrobky od výrobců, kteří mají mezi zákazníky dobrou pověst, abyste se mohli spolehnout na nejvyšší kvalitu výrobků.